ضعف در نشستن کودک ۹ ماهه

پرسش و پاسخدسته بندی: نشستن کودکانضعف در نشستن کودک ۹ ماهه
رامین محمدی عضو سایت 5 سال قبل

ضعف در نشستن کودک ۹ ماهه 

با سلام پسری دارم که ۲ هفته است داخل ۹ ماه رفته اما هنوز قرص و محکم نمیشیند یعنی با کمک دست میشینه و بعد چند دقیقه خسته میشه. کلا از نشستن فراریه و تا میخوام بشونمش پاهاشو بد میزاره که نشینه و چهاردست و پا بره یا میزو بچسبه که بایسته یک جا بند نمیشه و زیاد شیطونی میکنه نگرانی من از شیطنت نیست از این است که هنوز تو نشستن ضعف داره اما با کمک میز و مبل قدم بر می داره یعنی همون حرکات کروز .به نظرتون پسر من مشکلی نداره و این قضیه عادیه؟ آیا بچه ای که خیلی کنجکاو و شیطونه در این سن آیا بیش فعاله؟ اگه شیطنت کنه و لاغر بشه مشکلی نداره؟وزنش ۹ کیلو و قدش که یک ماه نیم پیش بهداشت چک کرد ۷۱ بود در ضمن پسرم در ۳۷ هفته کامل به دنیا آمده ببخشید زیاد پرسیدم ممنون میشم جواب بدید و منو از نگرانی در بیایید.

سال نو هم پیشاپیش تبریک

1 پاسخ
رامین محمدی عضو سایت 5 سال قبل

با سلام خدمت شما والد گرامی
سال نو رو بهتون تبریک میگم.
به نظر میرسه کودکتون مشکل خاصی نداشته باشه.
فقط چندتا نکته خدمتتون عرض می‌کنم و بعد از اون چندتا راهکار رو هم خدمتتون بیان می کنم.
نکات:

  1. به نظر میرسه شما از منابع غیر معتبر یکسری اطلاعات ناقص دریافت کردید که موجب نگرانیتون شده!
  2. نشستن برای کودکان نیاز به رشد کافی قدرت عضلات شکم و پشت داره ولی بیشتر نیاز به رشد قدرت عضلات پشت بدن داره، اگر زودتر از زمانی که بدن کودک آمادگی نشستن داره مجبور به نشستنش کنید، به ستون فقرات، مخصوصا فقرات کمری فشار میاد و ممکن باعث درد بشه که کودک به خاطر این درد از نشستن امتناع کنه.
  3. برای مهارت نشستن علاوه بر رشد کافی قدرت عضلات نیاز به رشد حواس دیگر هم هست که با توجه به اینکه کودکتون ایستادن و راه رفتن با کمک تکیه‌گاه رو کسب کرده به نظر میرسه مشکلی وجود نداشته باشه!
  4. به نظر میرسه بدن کودک نیاز به زمان بیشتری برای رشد اعتماد بنفس نشستن داره.
  5. کودک شما الان نمیتونه تشخیص بیش فعالی بگیره و نگران اون مسئله نباشید.
  6. تحرک این سن در کودک شما به درک بهترش از محیط و رشد همه مهارتاش کمک می‌کنه و ربطی به وزن و لاغری و … نداره!!! پس مانعش نشید.

برسیم به راهکارها:

  • به هیج عنوان کودکتون رو مجبور به نشستن نکنید!!!؛ به جای این کار سعی کنید محیط بازی و خونه رو طوری طراحی کنید که بچه در حین بازی دوست داشته باشه به نشستن بیاد البته نه نشستنی که مد نظر شماست. بهتره برای اینکه کودک حس خوبی به نشستن داشته باشه شما همبازیش باشید و در حین نشستن به پهلو بشینه( مثل پیرمردای قدیمی که با بالش تکیه میدادن و کج میشستن!!!)
  • سعی کنید محیط خونه رو جوری طراحی کنید که کودکتون از حالت طاق باز یا دمر زیاد به چهار دست و پا بره و از چهار دست و پا هم زیاد به حالت نشسته رو زانوها بره( مثلا وقتی چهار دست و پا میره و به مبل میرسه اسباب بازی‌ها روی مبل باشه که بیاد به حالت دو زانو)
  • کودکتون نیاز به رشد اعتماد بنفسش در حالت نشستن داره پس وقتی میخواد بشینه کنارش باشید و باهاش بازی کنید تا کم‌کم حس کنه می‌تونه از پس این کار هم بربیاد.
  • صبر داشته باشید و اگر کودکتون با به کار بستن این کارها نتونست تا سه ماه دیگه بشینه به یک کاردرمانگر مراجعه کنید.
  • توصیه می‌کنم حتما کتاب کودک توانمند من که نوشته خود بنده هست و تمام تجربیات ۷ ساله‌ام رو در کار با این کودکان در اون گردآوری کردم مطالعه کنید.
  • یک مقاله کامل و جامع در مورد این کودکان و مراحل رشد اصلی اونها در سایت هیه کردم که علاوه بر عکس و نوشته شامل بیش از ۵۰ دقیقه ویدئوی آموزشی رایگان هستش، اون رو هم با دقت مشاهده کنید.
  • برای دسترسی به دو مورد آخر بر روی لینک‌های زیر کلیک کنید:

۴ مرحله رشد حرکتی در یک سال اول

ا احترام
محمدی